Op 16 februari wordt, alweer voor de 11e keer, de sfeervolle Cross for the Crocus MTB-toertocht gereden. Deze uitdagende en uitstekend verzorgde MTB-toertocht heeft drie goed uitgepijlde afstanden (25 km, 55 km of 75 km) en start vanaf het clubhuis van De Jonge Renner nabij Recreatieoord de Warande.

De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout om de gewilde paarse krokus te verdienen. De inschrijving bedraagt slechts 10 euro p.p. Het volledige inschrijfgeld gaat naar goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat.

Bedrijventeams tijdens Cross for the Crocus

De Cross for the Crocus is voor bedrijven een uitgelezen evenement om zich in te zetten voor een goed doel én sportief bezig te zijn. Enerzijds wordt de tocht mede mogelijk gemaakt dankzij een groot aantal lokale bedrijven dat met tijd, middelen en donaties de toertocht bijstaan. Anderzijds is de tocht ook een uniek moment om samen met collega’s of relaties een uitstekende georganiseerde en uitdagende MTB-tocht te rijden én ook nog eens een goed doel te steunen. Het evenement heeft sinds 2017 de status Algemeen nut beogende instelling (ANBI) verkregen en laat daarmee zien dat het officieel aan de criteria van een goed doel voldoet.

In 2018 is de Cross for the Crocus organisatie begonnen met de bedrijventeams. Na 2 jaar werden er al 90 deelnemers van 8 verschillende bedrijven. Bedrijven die allemaal gemeen hebben dat ze staan voor vitale werknemers, collegialiteit en graag het goede doel steunen.

Fred Polling namens Martens Groep: “We deden afgelopen jaar met een bedrijventeam van maar liefst 26 deelnemers mee. De reacties van onze medewerkers op deze 10e editie van de Cross for the Crocus waren erg positief. De 3 verschillende routes van 30, 50 en maar liefst 70 km waren erg uitdagend en gevarieerd. Na afloop zocht iedereen elkaar weer op voor een hapje en een drankje en uiteraard om ervaringen te kunnen delen. De gezellige sfeer, de uitdagende parcoursen en het gevoel bijgedragen te hebben voor de strijd tegen kanker is voor velen een reden om volgend jaar weer mee te fietsen.”

Holmatro verscheen in 2019 met 13 deelnemers aan de start. Corné Halters: “We werden gastvrij met goede koffie en echte Brabantse worstenbrood ontvangen. Na de groepsfoto was er met de 30, 50 of 70 km voor iedereen wel een geschikte afstand bij. Het parcours is goed uitgepijld en ligt er strak bij. Perfect dus voor de deelnemers. Ook gaat het over mooie stukken buiten de standaard MTB Oosterhout routes. Je ziet dus ook eens gave andere plekken. Bij terugkomst was er een welverdiende pastamaaltijd en consumptie naar keuze. Dat de opbrengst in zijn geheel ten goede komt is al een reden op zich om mee te doen.”

Hoe schrijf je een Bedrijventeam in

Bedrijven kunnen vanaf 3 personen deelnemen als Bedrijventeam en zo samen genieten van een geheel verzorgde gastvrije en sportieve dag. De vele voordelen, het inschrijven en voorwaarden van een Bedrijventeam deelname vind je op de website: www.crossforthecrocus.nl.

 

Voor meer Informatie: info@crossforthecrocus.nl

Hans Molewijk             Voorzitter                               06- 4603 2575

Hans van Gastel          Coördinator Bedrijventeams  06- 5578 0838

Ivo Horn                      PR- marketing                         06- 1441 8910