Geen Cross for the Crocus in 2021, wel actie #ikcrossvoordecrocus

 

De Cross for the Crocus zal niet op 28 februari 2021 maar pas begin 2022 weer gehouden worden. De stichting achter de jaarlijkse goede-doelen MTB-toertocht heeft deze knoop doorgehakt. De gevolgen van de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende onzekerheid voor een vergunning zijn hiervoor de oorzaak. Daarbij voelt het niet gepast om in deze periode veel mensen bij elkaar te brengen. De organisatie zal gedurende het oorspronkelijk geplande crossweekend met enkele activiteiten komen om alsnog geld in te zamelen voor de lokale goede-doelen. Ook is er een oproep om dan individueel toch te fietsen en doneren onder het motto: #ikcrossvoordecrocus.

 

Veiling shirt Alessandro Ballan afgelopen

Ook dit jaar hebben wij weer een shirt wat wij veilden voor de Cross for the Crocus. Wij feliciteren de winnaar!

Cross for the Crocus de goede-doelen MTB-toertocht met de mooiste routes van Brabant

Op een zondag begin 2022 wordt voor de 12e keer de Cross for the Crocus verreden. Deze uitdagende en uitstekend verzorgde MTB-toertocht heeft drie goed uitgepijlde afstanden (25 km, 55 km of 75 km). De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout om de gewilde paarse krokus te verdienen. Het volledige inschrijfgeld gaat naar goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat.

Deelnemen aan de Cross for the Crocus

Start en finish zijn vanaf Clubhuis De Jonge Renner, Bredaseweg 119 in Oosterhout. De inschrijving bedraagt slechts 10 euro p.p. en gaat volledig naar het goede doel. Let op maximaal kunnen 1.250 deelnemers meedoen aan de tocht. Vooraf inschrijven is dan ook eenvoudig en aan te raden. Op de dag zelf zijn we om 8.15 geopend. Klik hier voor de praktische informatie.

Veel meer dan alleen een toertocht

De ervaren organisatie, goede verzorging en uitdagende route staan garant voor een geweldige toertocht voor het goede doel. Maar er is meer. Zoals een professionele en gratis Kids Clinic voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Speciaal voor betrokken en sportieve bedrijven is er een VIP-behandeling voor bedrijventeams. Ook is er een Stilteplek om te gedenken in samenwerking met KWF Oosterhout.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook Berichten

3 months ago

Cross for the crocus

Hier doen we het voor. De donaties aan de goede doelen. Op woensdag 8 maart hebben we de cheques uitgereikt in de Jacobushoeve. Het geeft ons als organisatie een heel voldaan en fijn gevoel dat we na drie jaar geen Cross for the crocus, onze kankergerelateerde goede doelen eindelijk weer een cheque mogen geven. Nogmaals dank aan alle (aanwezige) sponsoren, deelnemers en vrijwilligers dat we dit weer hebben kunnen doen. Samen staan we sterker tegen kanker. Kwf Oosterhout, Inloophuis Poppy's, Stichting Op Den Alpe Rijen, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Giro di KiKa, Roparunteam 't Halve Zolenlijntje. ... See MoreSee Less

Hier doen we het voor. De donaties aan de goede doelen. Op woensdag 8 maart hebben we de cheques uitgereikt in de Jacobushoeve. Het geeft ons als organisatie een heel voldaan en fijn gevoel dat we na drie jaar geen Cross for the crocus, onze kankergerelateerde goede doelen eindelijk weer een cheque mogen geven. Nogmaals dank aan alle (aanwezige) sponsoren, deelnemers en vrijwilligers dat we dit weer hebben kunnen doen. Samen staan we sterker tegen kanker. Kwf Oosterhout, Inloophuis Poppys, Stichting Op Den Alpe Rijen, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Giro di KiKa, Roparunteam t Halve Zolenlijntje.

Comment on Facebook

Dank aan alle vrijwilligers en deelnemers. We gaan het geld goed besteden aan het verhogen van de kwaliteit van het leven van mensen die direct en indirect geraakt zijn door kanker in de Donge- en Amerstreek. #jehoefthetnietalleentedoen, #levenmetennakanker #lotgenotencontact

Namens de Foundation van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie wil ik jullie enorm bedanken voor jullie steun 🧡Via de mail heb ik jullie een bericht gestuurd.

Super! Dag ervoor was ik er om afscheid te nemen van iemand die de ziekte niet heeft overleefd..

Om met recht trots op te zijn. Zo mooi voor het goede doel. 🍀

Michel Ilja Richard Ronny

View more comments

4 months ago

Cross for the crocus

Foto's uit het bericht van Cross for the crocus ... See MoreSee Less

4 months ago

Cross for the crocus

Foto's uit het bericht van Cross for the crocus ... See MoreSee Less

Load more

De paarse krokus

De krokus staat symbool voor een nieuw leven, de lente en blijdschap. De kleur paars staat symbool voor rouw, maar ook hoop en de verwachting dat het goede overwint. Alle deelnemers ontvangen na het voltooien van de tocht een paarse krokus. Een aandenken om even stil te staan bij diegene die ons door de ziekte zijn ontvallen, en om te vieren dat de sportieve prestatie in goede gezondheid is behaald.

Onze Sponsoren

De Cross For The Crocus

Daarom is het zo leuk om aan deze mountainbike cross deel te nemen

Je rijdt voor het goede doel

De inschrijfgelden van de Cross for the Crocus gaan in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Uitdagende Parcours

De deelnemers krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld en de verzorgingsposten zorgen voor de nodige versnaperingen. De routes lopen door de prachtige Oosterhoutse en Rijense bossen.

Goede organisatie en verzorging

Dankzij een goede voorbereiding door vele vrijwilligers is de organisatie van de Cross for the Crocus al jaren in goede handen. Gedurende de cross zijn er diverse verzorgingsplaatsen.

Reuze Gezellig

De sfeer is altijd buitengewoon aangenaam. Zowel tijdens de cross als daarna hebben de deelnemers fijn contact met elkaar. Achteraf blijft menig biker even “plakken” met een broodje en een drankje.

In memoriam: Theo de Man

Met grote verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van onze zeer gewaardeerde vrijwilliger Theo de Man, die op 70-jarige leeftijd is overleden.
Theo was al vanaf de 1e editie bij de Cross for the Crocus als actief vrijwilliger aanwezig. Hij was een elk jaar een vast kracht in de catering. Er zijn er velen die een lekker soepje, drankje of broodje hebben gehaald. Bij zowel ons als bestuur en de overige vrijwilligers was Theo graag gezien. Het was altijd prettig om hem erbij te hebben en we zullen Theo zijn gezelligheid en vriendelijkheid zeker gaan missen.

Namens het bestuur en de overige vrijwilligers van The Cross fort he Crocus wensen wij Ria, Ilse en Tijn en verdere familieleden alle sterkte toe. De afscheidsdienst heeft plaats gevonden op woensdag 29 januari om 13:30 in de Lambertuskerk te Raamsdonk. Tijdens The Cross for the Crocus op 16 februari zullen bij zeker nog stil staan bij zijn overlijden.