#ikcrossvoordecrocus actie in februari 2021
Volgende Cross for the Crocus MTB-toertocht in 2022

De Cross for the Crocus zal niet op 28 februari 2021 maar pas begin 2022 weer gehouden worden. De stichting achter de jaarlijkse goede-doelen MTB-toertocht heeft deze knoop doorgehakt. De gevolgen van de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende onzekerheid voor een vergunning zijn hiervoor de oorzaak. De organisatie zal gedurende het oorspronkelijk geplande crossweekend met enkele activiteiten komen om alsnog geld in te zamelen voor de lokale goede-doelen. Ook is er een oproep om dan individueel toch te fietsen en doneren onder het motto: #ikcrossvoordecrocus.
Hans Molewijk, voorzitter van stichting Cross for the Crocus, licht toe: “We willen graag duidelijkheid geven. Als organisatie hoopten we, net als zovelen, dat de tweede golf weer snel zou neerslaan na de extra maatregelen die in november genomen zijn. We organiseren de Cross for the Crocus voor lokale kankergerelateerde goede-doelen. Denk hier aan Inloophuis Poppy’s, Stichting op den Alpe Rijen en KWF Oosterhout. We wilden graag voor deze partijen aan de slag en hielden al rekening met een editie met corona-aanpassingen. Helaas zijn de vooruitzichten te onzeker en daarmee is de kans om een evenementenvergunning te krijgen ook vrijwel nihil. Daarbij strijden we juist tegen een ziekte. Het past dan niet om grote aantallen mensen bijeen te brengen in deze periode.”

#ikcrossvoordecrocus op 27 en 28 februari
De toertocht is doorgeschoven naar 2022. Toch roept de organisatie de organisatie op om tijdens het oorspronkelijk geplande moment de fiets op te stappen. Onder het motto #ikcrossvoordecrocus, is het de bedoeling om individueel en corona-veilig te crossen voor het goede doel en een donatie te doen via de website. Gedurende het weekend van 27 en 28 februari zal de organisatie ook enkele activiteiten organiseren om middelen voor de goede-doelen te werven. “De goede-doelen hebben het moeilijk door de gevolgen van de pandemie. Met zoveel mensen die getroffen zijn door kanker is stilzitten voor ons echt geen optie. We hopen dat heel veel mensen doneren en op de fiets stappen.” besluit Molewijk.

Over de Cross for the Crocus
De Cross for the Crocus is MTB-toertocht rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout om de gewilde paarse krokus te verdienen. Het volledige inschrijfgeld gaat naar goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat. De Stichting Cross for the Crocus heeft de status Algemeen nut beogende instelling (ANBI) en laat daarmee zien dat het officieel aan de criteria van een goed doel voldoet. Begin 2022 zal de 12e editie verreden worden.

Hans Molewijk Voorzitter 06- 4603 2575
Ivo Horn PR- marketing 06- 1441 8910