Over de Cross For The Crocus

Zo is de Cross For The Crocus begonnen

Jan-Willem Cornelisse, de voorzitter,  is de initiatiefnemer van de Cross For The Crocus.

 
Toen hij in 2009 besloot deel te nemen aan de Alpe d’Huzes, werd hij al snel omringd door veel enthousiastelingen die zich ook wilden inzetten voor de strijd tegen kanker.
Team Oosterhout groeide uit tot 54 personen, die het idee om met een mountainbiketour geld op te halen binnen drie maanden realiseerden.

 
650 mensen reden mee met die eerste editie in 2010. Het jaar erop hebben we de Stichting Wielerpromotie Oosterhout opgericht, die nu elk voorjaar de Cross for the Crocus organiseert.

Biken voor het Goede Doel

Nog steeds zijn er drie routes van 25, 45 en 70 km, maar er zijn wel meer mensen en organisaties bij betrokken geraakt.
Daardoor kan de Cross For The Crocus nu rekenen op zo’n 80 vrijwilligers en op de inzet van maatschappelijke organisaties als Kamphuis Ahoy, de EHBO, Defensie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Verkeersregelaars. En met de bijdragen van onze sponsoren kunnen we alle organisatorische kosten dekken.

Zo gaat het deelnemersgeld van € 10 volledig naar het goede doel.

Afgelopen editie steunden we daarmee teams die voor het KWF de Alpe d’Huez, Inloophuis Poppy’s in Oosterhout , een ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker, en het Hospice in Dongen

Omdat heel het evenement daar om draait, zorgen we samen met het KWF Oosterhout altijd voor een mooie stilteplek in het parcours.

De Cross For The Crocus

Daarom is het zo leuk om aan deze mountainbike cross deel te nemen

Je rijdt voor het goede doel

De opbrengst van de Cross For The Crocus gaat in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Uitdagende Parcours

De deelnemers krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld en de verzorgingsposten zorgen voor de nodige versnaperingen. De routes lopen door de prachtige Oosterhoutse en Rijense bossen.

Goede organisatie en verzorging

Dankzij een goede voorbereiding door vele vrijwilligers is de organisatie van de Cross For The Crocus al jaren in goede handen. Gedurende de cross zijn er diverse verzorgingsplaatsen.

Reuze Gezellig

De sfeer is altijd buitengewoon aangenaam. Zowel tijdens de cross als daarna hebben de deelnemers fijn contact met elkaar. Achteraf blijft menig biker even “plakken” met een broodje en een drankje.