Stichting Cross for the Crocus heeft de status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) .

Naam: STICHTING CROSS FOR THE CROCUS

RSIN: 856953088

Contactgegevens:
Stichting Cross for the Crocus
Keiweg 138
4902 PG Oosterhout

Kamer van Koophandel:
KvK nummer: 67370497
Opgericht te Oosterhout 7 november 2016

BANK:
Rabobank – NL 43 RABO 0155.5667.17

Contact:
Email: Info@Crossforthecrocus.nl
Telefoon: 06-55780838

Doelstelling:
Het organiseren van een Mountainbike toertocht met als doel de verdeling van de verkregen inschrijfgelden / netto opbrengst uit deze door Stichting Cross for the Crocus georganiseerde mountainbiketocht te verdelen over kanker gerelateerde goede doelen.
Het uitgangspunt is om de gelden alleen toe te kennen aan erkende organisaties die strijden tegen kanker dan wel bijdragen aan een draaglijker leven van kankerpatiënten en hun familieleden. Deze organisaties financieel te steunen in hun streven om van kanker een chronische ziekte te maken. De Stichting beoogt niet het maken van winst. (art. 2)

Bestuur:
Voorzitter: Hans van Gastel
Penningmeester: Erich Buckers
Secretaris: Anouk van Lierop

Overige bestuursleden:
Robert Schoormans (veiligheid en vergunningen)
Hans Molewijk (algemeen en vice-voorzitter)

Overige Kernleden:
Edgar Vijgenboom (route)
Ger de Leeuw (route)
Martijn Ballemans (afdeling Rijen)
Fred Polling (afdeling Rijen)
Jeroen Meerburg (sponsoring)
Wessel van Eenennaam (horeca)
Tom Wagener (horeca)
Pim Rombouts (vrijwilligers)
Bastiaan Burger (website beheer)
Daan Verschure (communicatie en PR)

Beloningsbeleid
Het bestuur ontvangt geen beloning of vakantiegelden.
De stichting heeft geen medewerkers in dienst.
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers.

De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan.
Stichting Cross for the Crocus (CftC) stelt zich ten doel bij te dragen aan bestijding van en leven met de ziekte kanker. Wij organiseren daartoe jaarlijks een mountainbikecross in de omgeving van Oosterhout NB. Bestuursleden en andere vrijwilligers ontvangen geen beloning. De stichting hanteert inschrijfgelden voor deelnemers aan de Cross en werft actief sponsors, onder andere door deelname van bedrijventeams. De financiele opbrengst wordt overgemaakt aan de door het bestuur van CftC vastgestelde goede doelen in de sfeer van bestijding van en leven met kanker, waaronder zeker enkele lokale goede doelen. Met enkele bestuurswisselingen in het voorjaar van 2023 is de continuiteit van het werk van CftC geborgd voor de komende jaren. Daarin zal de samenwerking met terreinbeheerders een punt van toenemend belang zijn om bescherming van natuurwaarden en ruimte voor onze Cross bevredigend te laten samengaan.

Een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten.
Stichting Cross for the Crocus (CftC) stelt zich ten doel bij te dragen aan bestijding van en leven met de ziekte kanker. Wij organiseren daartoe jaarlijks een mountainbikecross in de omgeving van Oosterhout NB. De stichting stichting hanteert inschrijfgelden voor deelnemers aan de Cross werft actief sponsors, onder andere door deelname van bedrijventeams. In de jaren 2021 en 2022 kon de Cross geen doorgaan vinden door de Corona-epidemie. Op zondag 12 februari 2023 kon gelukkig weer een Cross worden verreden, en met goed weer. Op aangeven van de terreinbeheerders gold een maximum van 1.000 deelnemers, welk aantal bij voorinschrijving nagenoeg is gehaald. Voor het eerst was de Jacobushoeve in Dorst het punt van aankomst en vertrek. Dit is goed bevallen en geldt daarom in principe ook voor 2024.
Zoals bij elke Cross was een stilteplek ingericht om te kunnen stil staan bij de verschikkingen die de ziekte kanker helaas nog vaak met zich meebrengt.
De stichting CtfC kon na de Cross besluiten om EUR 20.022,70 te doneren aan goede doelen in de sfeer van kankerbestrijding en leven met kanker. Hiervan is EUR 6.500 gedoneerd aan het Oosterhoutse Inloophuis Poppys (Poppy’s – centrum voor leven met en na kanker (inloophuispoppys.nl) en EUR 6.500 gedoneerd aan de stichting op Den Alpe uit Rijen (Stichting Op Den Alpe Rijen – Home).
Jaarlijks bepaalt het bestuur een eenmalig doel. Dat was in 2023 het Prinses Maxima Medisch Centrum voor kinderoncologie (Prinses Máxima Centrum (prinsesmaximacentrum.nl ) welke een donatie ontving van EUR 3.332.
KWF ( Tegen kanker. Voor het leven. | KWF Kankerbestrijding ) ontving een donatie van EUR 2.000.
Kleinere donaties gingen naar Giro di Kika en Halve Zolen Lijntje.

Beleidsplan en jaarverslagen

CftC – balans en staat van baten en lasten – 25jun23.pdf

 

ANBI Registratie en publicatieplicht

CftC – Anbi- formulier publiciatieplicht – 27 jun23.pdf

De Cross For The Crocus

Daarom is het zo leuk om aan deze mountainbike cross deel te nemen

 

Je rijdt voor het goede doel

De opbrengst van de Cross For The Crocus gaat in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Uitdagende Parcours

De deelnemers krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld en de verzorgingsposten zorgen voor de nodige versnaperingen. De routes lopen door de prachtige Oosterhoutse bossen.

Goede organisatie en verzorging

Dankzij een goede voorbereiding door vele vrijwilligers is de organisatie van de Cross For The Crocus al jaren in goede handen. Gedurende de cross zijn er diverse verzorgingsplaatsen.

Reuze Gezellig

De sfeer is altijd buitengewoon aangenaam. Zowel tijdens de cross als daarna hebben de deelnemers fijn contact met elkaar. Achteraf blijft menig biker even “plakken” met een broodje en een drankje.