Crossen for the Crocus is Crossen voor het goede doel

We zijn als organisatie super blij dat we geld kunnen ophalen voor onze lokale goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.
We doen dit voor KWF Oosterhout, Inloophuis Poppy’s, Stichting Op Den Alpe Rijen.
Stichting Cross for the Crocus heeft de officiële status van een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Alle inschrijfgelden en donaties gaan naar de goede doelen. Over de afgelopen edities hebben we in totaal al 147.000 euro mogen verdelen.

Onze goede doelen stellen zich voor:

Stichting Inloophuis Poppy’s |

Centrum voor leven met en na kanker

Inloophuis Poppy’s is dé ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker. Onze gasten wonen in de Amerstreek: de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg, Made of Oosterhout. Natuurlijk zijn ook mensen uit andere omliggende gemeenten van harte welkom, zoals Rijen, Dorst of Dongen. Onze naam is ontleend aan de klaproos.

Mathildastraat 69 Oosterhout

www.inloophuispoppys.nl

In ons centrum ben je te gast in een prettige, huiselijke omgeving. Je kunt gewoon binnenlopen of meedoen aan een van onze activiteiten. We bieden je een plek aan om op verhaal te komen of je verhaal te vertellen en ervaringen te delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Of simpelweg om je hoofd leeg te maken door bijvoorbeeld een yogales te volgen of mee te doen aan tekenen en schilderen.

In ons huis is een gezellige huiskamer voor ontmoetingen en samenzijn. We organiseren activiteiten in ons centrum en daarbuiten. We hebben ruimten voor workshops, lezingen en cursussen. Buiten ons centrum kun je bijvoorbeeld deelnemen aan wandelingen en beweeglessen. 

Tijdens onze openingstijden bent je altijd welkom voor een kop koffie en een luisterend oor.

Neem eens een kijkje op onze website: www.inloophuispoppys.nl. Daar vind je de openingstijden, het activiteiten rooster, en alles wat je verder nog wilt weten over Poppy’s.

Het leven met kanker is al zwaar genoeg. Stichting Op Den Alpe Rijen steunt mensen met kanker. Wij kunnen de ziekte niet veranderen maar het leven met de ziekte wel draaglijker maken. Hoe fijn is het om voor even het ziek zijn te kunnen vergeten, er even niet over te moeten praten, er even niet aan te denken. Hoe mooi is het als de ander even niet hoeft te zorgen maar dat er voor hen gezorgd wordt. Dat is waar wij voor staan. Samen met een bijzondere groep vrijwilligers realiseren we persoonlijke initiatieven dichtbij huis.

Stichting Op den Alpe Rijen

Enkele initiatieven van Stichting Op Den Alpe Rijen zijn: Elke 2e zondag van september organiseren we een compleet verzorgde verwendag met oldtimer rit. Gedurende het gehele jaar door worden er kleinere verwenmomenten georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan een voorjaars- en kerstmatinee, een filmavond, een workshop bij Heidi’s bloemerij of een freubelavond voor mantelzorgers. Ook geven we steun bij het aanschaffen van een pruik in samenwerking met een gespecialiseerde kapper Aderans uit Breda.

Daarnaast hebben we ons schoolproject, waar we kinderen van basisschool groep 7 informeren over kanker. Daar staat dan ook onze wensboom waar de kinderen de gelegenheid krijgen om wensen aan te dragen, waar we dan ons uiterste best voor doen om deze te vervullen. Dan hebben we nog het bloemetje va de maand om iemand een hart onder de riem te steken en kijken we individueel naar andere vormen van hulp en steun voor mensen die geraakt zijn door kanker.

www.opdenalperijen.nl

Donaties aan Goede doelen in de jaren:

We organiseren de Cross for the Crocus voor kanker gerelateerde goede doelen. Denk hierbij aan inloophuis Poppy’s, Stichting op den Alpe Rijen en KWF Oosterhout.

 • 2010 € 4.400
 • 2011 € 9.250
 • 2012 € 8.175
 • 2013 € 5.550 (sneeuw in de nacht voorafgaand)
 • 2014 € 9.570
 • 2015 € 8.000
 • 2016 € 11.055
 • 2017 € 15.000
 • 2018 € 16.000
 • 2019 € 20.000
 • 2020 € 20.000
 • 2023 € 20.000

Totaal:           € 147.000,–