OP 25 FEBRUARI 2024 RIJD JE OVER DRIE VERNIEUWDE, GOED UITGEPIJLDE, UITDAGENDE ROUTES

Alle drie de routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout en Dorst. En grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout. Met de paarse krokus in gedachten. Onze ervaren routebouwers hebben voor elke MTB-er wat wils. Lekker een unieke afwisseling op je bestaande wekelijks rondje én voor het goede doel!

Over de 30km: De kortste afstand omschrijft zich dit jaar als mooi, pittig en verrassend. Delen van alle drie de bestaande routes worden op een originele manier verbonden. Ook buiten deze routes wordt er gefietst en zijn er verrassingselementen opgenomen. 

Over de 55km: Voor de meer gevorderde fietsers is de 55 km een heerlijke uitdaging. De route is net als de 30 km maar dan alles wat meer. Mooier, pittiger en met meer verrassingen. Eentje verklappen we alvast: een technisch uitdagende carrousel.

Over de 75km: Voor de fanatiekelingen is er de 75km. Hier komt snelheid wat meer tot zijn recht. Hoe langer de afstand hoe meer technische, verrassende elementen je tegen komt. Ook deze route zal voelen als een mix van gravel en MTB. De extra kilometers zullen verreden worden rondom Terheijden. Het frisje of biertje zal prima smaken aan het einde van deze tocht.

Starttijden Cross for the Crocus 2024

  • 75 km tussen 08.15 – 09.30 uur,
  • 55 km tussen 08.30 – 10.00 uur,
  • 30 km tussen 09.00 – 10.30 uur. 

Tijdens de Cross for the Crocus kan er bij calamiteiten contact opgenomen worden met de organisatie via het noodnummer op het stuurbordje.

PARKEREN CROSS FOR THE CROCUS 2024.

De START- EN FINISHLOCATIE IS DIT JAAR :
Jacobushoeve
Steenovensebaan 29,
4849 RD Dorst (N-B)

U kunt parkeren op de parkeerplaats bij Bos & Co, Vijf Eikenweg 56 (parkeerplaats bij Jacobushoeve zelf is alleen voor gasten Jacobushoeve). Volg altijd de aanwijzingen van de parkeervrijwilligers.

Vanaf de parkeerplaatsen wordt u door middel van pijlen naar de startlocatie bij Jacobushoeve geleid.

De Cross For The Crocus

Daarom is het zo leuk om aan deze mountainbike cross deel te nemen

Je rijdt voor het goede doel

De opbrengst van de Cross For The Crocus gaat in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Uitdagende Parcours

De deelnemers krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld en de verzorgingsposten zorgen voor de nodige versnaperingen. De routes lopen door de prachtige Oosterhoutse bossen.

Goede organisatie en verzorging

Dankzij een goede voorbereiding door vele vrijwilligers is de organisatie van de Cross For The Crocus al jaren in goede handen. Gedurende de cross zijn er diverse verzorgingsplaatsen.

Reuze Gezellig

De sfeer is altijd buitengewoon aangenaam. Zowel tijdens de cross als daarna hebben de deelnemers fijn contact met elkaar. Achteraf blijft menig biker even “plakken” met een broodje en een drankje.