DRIE VERNIEUWDE, UITDAGENDE ROUTES

De sfeervolle MTB-toertocht, Cross for the Crocus, gaat over drie goed uitgepijlde en uitdagende afstanden (30 km, 55 km of 75 km) en start vanaf ijsboerderij Jacobushoeve in Dorst. De routes gaan door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de geroemde MTB Tracks Oosterhout om de gewilde paarse krokus te verdienen.

De routes voor de 2022 editie zijn gedeeltelijk weer vernieuwd. Deze routes zijn verschillende keren voorgereden en bevatten zeker weer enkele mooie en verrassende aanvullingen.

Starttijden Cross for the Crocus 2022

  • 75 km tussen 08.15 – 09.30 uur,
  • 55 km tussen 08.30 – 10.00 uur,
  • 30 km tussen 09.00 – 10.30 uur. 

Tijdens de Cross for the Crocus kan er bij calamiteiten contact opgenomen worden met de organisatie via het noodnummer op het stuurbordje.

PARKEREN CROSS FOR THE CROCUS 2022.

De START- EN FINISHLOCATIE IS DIT JAAR :
Jacobushoeve
Steenovensebaan 29,
4849 RD Dorst (N-B)

Op de invalswegen van Oosterhout wordt u door middel van gele borden naar de parkeergelegenheid voor de cross geleid.

U kunt parkeren aan het naastgelegen Hazepad en Hertenpad (parkeerplaats bij Jacobushoeve zelf is compact en alleen voor gasten Jacobushoeve). Volg altijd de aanwijzingen van de parkeervrijwilligers.

Vanaf de parkeerplaatsen wordt u door middel van pijlen naar de startlocatie bij Jacobushoeve geleid.

De Cross For The Crocus

Daarom is het zo leuk om aan deze mountainbike cross deel te nemen

Je rijdt voor het goede doel

De opbrengst van de Cross For The Crocus gaat in zijn geheel naar goede doelen, waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Uitdagende Parcours

De deelnemers krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld en de verzorgingsposten zorgen voor de nodige versnaperingen. De routes lopen door de prachtige Oosterhoutse en Rijense bossen.

Goede organisatie en verzorging

Dankzij een goede voorbereiding door vele vrijwilligers is de organisatie van de Cross For The Crocus al jaren in goede handen. Gedurende de cross zijn er diverse verzorgingsplaatsen.

Reuze Gezellig

De sfeer is altijd buitengewoon aangenaam. Zowel tijdens de cross als daarna hebben de deelnemers fijn contact met elkaar. Achteraf blijft menig biker even “plakken” met een broodje en een drankje.