Variatie en speelse elementen maken de Cross nog aantrekkelijker. Dat geldt zeker voor de 10e editie op 24 februari 2019.
Het plezier spat er van af en het belooft weer een geweldige toertocht te worden. Oosterhout mag trots zijn op dit jaarlijks evenement.

Het goede behouden en tegelijk vernieuwen….dat is nog een hele uitdaging.” Aan het woord zijn Dave Harting en Paul van Thiel.
Zij zijn samen met nog een aantal vrijwilligers verantwoordelijk voor het samenstellen van de 3 routes voor de Cross For The Crocus.
Een mountainbike toertocht in de strijd tegen kanker, die op 24 februari a.s. voor de 10e keer in en rond Oosterhout wordt gereden.

We willen natuurlijk een paar fraaie mountainbikeroutes neerzetten, van verschillende lengtes. Vanzelfsprekend maken we hierbij als basis gebruik van bestaande MTB Tracks. Maar tegelijk willen we wel variatie bieden. Zodat deelnemers niet elk jaar hetzelfde rondje rijden.

Dat ze hierin geslaagd zijn zullen we achteraf vast en zeker horen, maar wat is voorbereid belooft heel veel goeds voor de bikers.

Er wordt dit jaar gestart en gefinished bij het clubhuis van De Jonge Renner aan de Bredaseweg in Oosterhout.
Het voordeel hiervan is, dat de parkeerplaats voor de auto’s bij De Warande dichtbij is. Er is dit jaar ook een bewaakte parkeerruimte voor de mountainbikes.

Behalve dat de routes zelf op verschillende plaatsen zijn vernieuwd, hebben de organisatoren wederom een aantal leuke elementen ingebracht.
We hebben Camiel van den Bergh, oud-prof en kampioen veldrijden, bereid gevonden om  ook dit jaar in het parcours een carroussel op te nemen. De mountainbikers zullen hier kriskras in ronddraaien. Daar zullen ze het achteraf zeker over hebben.
In het parcours is tevens een deel opgenomen waarin de bikers in de vorm van een 10 een een gedeelte afleggen.
“Dit hebben we in een weiland uitgezet en daarvan willen we met een drone ook een video van maken.”

Na het succes in 2018 is ook in 2019 de Kids Bike Clinic. Speciaal voor kinderen is vlakbij het clubhuis van De Jonge Renner een terrein afgezet met daarop allerlei spelletjes en oefeningen.
Onder begeleiding zijn oefeningen opgenomen waarmee ze leren hoe een bocht te maken, hoe te remmen en hoe met bijvoorbeeld wortels om te gaan. Met spelletjes en allerlei oefeningen……het wordt ontzettend leuk!

Ook dit jaar is er een stiltemoment in het parcours opgenomen. “Laten we vooral niet vergeten waarom we dit doen; de Cross For The Crocus ondersteunt enkele lokale goede doelen in de strijd tegen kanker. Al het inschrijfgeld gaat 100% naar het goede doel.”

Tijdens de Cross zullen vele vrijwilligers helpen om alles in goede banen te leiden. Of het nu gaat om de inschrijvingen, het uitzetten van het parcours, verkeersregelaars, de catering, EHBO…. allen dragen ze hun steentje bij om ook dit jaar op 24 februari van de 10e Cross een succes te maken.
We hopen dat er weer heel veel bikers komen. Zodat we de goede doelen kunnen helpen en iedereen een heerlijke zondag te bezorgen.”

HIER KUNT U ZICH INSCHRIJVEN